Om Oss

Mitt namn är Kent och mitt intresse för hostor började under 2005 då jag och min hustru reste runt bland öppna trädgårdar i Danmark. Här såg vi hur man på ett effektfullt sätt hanterade dessa vackra växter. Ibland ganska välfyllda ”hostarabatter” och emellanåt var de färgklickar i perennrabatter som lyfte fram effekter man sällan skådat.

När vi sedan letade efter en bra butik på nätet så var det lite svårt att hitta precis det vi sökte. Många gånger fick vi handla från Holland för att få de specifika hostasorter vi ville få tag på. Det är därför som idén om en internetbutik föddes. Vår idé var att köpa hem små funkiaplantor från Holland och sedan dra upp plantorna i vårt Blekingska landskap.

Verksamheten startades upp 2011 på vår dåvarande lantgård med hjälp från vår dotter Johanna. Numera sker all uppdrivning av hostor i odlingsbänkar på en dedikerad plats i vår stora trädgård. Ibland kan det bli lite trångt, men det fungerar! Målet är att vi ska ha drygt 100 olika hostor till försäljning på nätet. Därutöver har vi en uppsjö av hostor som vi endast har enstaka exemplar av.

/Kent & Johanna Lewén

Handla hostor

internetbutik

Webbutik

I vår webbbutik kan man välja bland över 100 olika sorters hostor. Målet är att det ska vara enkelt att handla av oss och att priserna ska vara låga. Växterna krukodlas men skickas barrotade eftersom fraktkostnaderna då kan hållas nere. Plantans rötter är väl rotade och därför är detta inget problem.  Försäljningen sker på internet mellan 15 maj – 15 september.

Marknad

Under de senaste åren säljer vi också hostor på olika växtmarknader i Blekinge, Skåne och Småland. Vilka marknader vi kommer att vara med på uppdateras på vår facebooksida Funkiagården. Du kan även handla direkt hemma hos oss, boka tid via telefon
0709-764500.
Ingen direktförsäljning. All försäljning sker över nätet.

växtmarknad